AĞRI / DOĞUBAYAZIT - Karakent Ortaokulu

Karakent Ortaokulu

Karakent Köyü Doğubayazıt/AĞRI
Vizyon
Çevresiyle etkili iletişim kurabilen, bilimsel akılcı ve mantıklı düşünme becerisine sahip evrensel kültürel ve ailevi değerlerin bilincinde, bir insan olarak insanlık değerlerine sahip çıkan; Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğinin bir parçası olarak; ‘Fikri gür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler nasıl yetiştirilir?’ sorusuna cevap verecek faaliyetler ve etkinlikler düzenleyerek eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak.
Misyon
Okulumuz için belirlenmiş olan eğitim-öğretim programını çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde uygulamak, öğrencilerin kabiliyetlerini ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmetini sunmak, onların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini artırmak temel işlevimizdir.
Kütüphane Kitap Sayısı :495
Öğretim Şekli :Okulumuz ikili öğretim yapmaktadır. Sabah ortaokul öğrencileri öğrenim görürken öğleden sonra ilkokul öğrencileri öğrenim görmektedir.
Uydu İnternet (VSAT)
Doğubayazıt-Van yolu üzerinde olup yola yaklaşık 100 m uzaklıktadır.
Öğretmenler servisle ulaşım sağlamaktadır.
Köy Tendürek Dağı eteklerinde yer almaktadır.
İlçe Merkezine 17 Km uzaklıktadır.